A Frizzante gyöngyöző borokat előállító Montelvini családi pincészet központja Venegazzúban, Veneto tartományban található. A pincészet többnyire DOC minősítésű területen lévő ültetvényekkel rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak a gyöngyöző-, habzóborok előállításához. Ennek köszönhetően világszerte ismert csúcsminőségű borokat készítenek.
A család már 1881 óta dolgozik ezeken a földeken. Első birtokukat 1969-ben vették meg, melyet évről évre fejlesztettek, bővítettek. 1998-ban egy új eljárásnak köszönhetően elsőként kezdtek el gyöngyöző bort hordóba palackozni, ezzel elindítva a cég azóta is töretlen sikertörténetét.
Hogyan lehet minőségi borokat közvetlenül a csapból szervírozni? – Az idő bebizonyította, az innovatív cégnek igaza volt. Azóta számos követője akadt, és ma már a legrangosabb helyeken kínálják a gyöngyöző borokat hordóból is. Így lett a Frizzante gyöngyöző borok termelője Olaszország egyik vezető borászata. Innovatív ötleteinek, az alapos és minőségi munkájának köszönhetően a cég ma a legnagyobb hordós kiszerelésű gyöngyöző borgyártó Olaszországban - sőt az egész világon.
A hordóba történő palackozásnak köszönhetően a bor zárt rendszerben, folyamatosan nyomás alatt van tartva, így megbontástól számítva akár 8 héten át is megőrzi eredeti minőségét, így az alkalmi vendéglátásnál megbontott hordókat gond nélkül lehet újra csapolni akár pár hét múltán is.
Előnyök:
- Fiatalos – ’trendi’ bor
- meggyorsítja a kiszolgálást
- mindig jéghideg
- minden pohár tökéletes minőség, nincs pazarlás
- és a környezetvédelmet is maximálisan figyelembe veszi.
A hordóban történő palackozásnak köszönhetően ugyanaz a prosecco minőség lényegesen olcsóbban adható, mint üveges változatban. Műszaki háttere megegyezik a csapolt sörökével, ezért a kiépítése könnyen kivitelezhető mobilcsap vagy fix csap beszerelésével. Egy berendezésen megoldható a bor és sör egyidejű csapolása.
Felhasználási terület:
- ’welcome’ drink
- aperitif italként ill. ételek kísérőjeként
- Pezsgő ill. bor alapú koktélok készítéséhez





