Warsteiner sörök

Warsteiner története 1753-ban a Dortmund közelében lévő Warstein városában kezdődik – Antonius Cramernek köszönhetően. Fia – Johannes Vitus Cramer – apja nyomdokaiba lépett és folytatta a serfőzés mesterségét. 1802-ben a város és a serfőzde is a tűz martalékává vált, azonban ez sem szegte kedvüket és a város közepén levő St. Pankratius templom mellett felépítették a máig is álló sörgyárukat. A negyedik generáció még magasabb szintre emelte a serfőzés tudományát, hiszen Albert és August ezt már iskolában is tanulta. 1898-ban bejegyzésre kerültek a warstein-i cégjegyzékben.

1927-óta a Kaiserquelle forrás adja a sörkészítéshez szükséges vizet, mely még tovább tökéletesítette a termék minőségét.

1960-ban már 100 000 hektoliter sört főztek, mellyel bekerültek a nagy német serfőzdék közé. A kereslet a kiváló Premium Pils után olyan mértékben nőtt, hogy az 1970-es években a város déli részén új sörgyár építésébe kezdtek. 1976-ban Albert Cramer megnyitotta az akkori követelménynek maximálisan megfelelő sörgyárat, így még nagyobb lett a piaci szerepük.

250 évvel az alapítás után elmondható, hogy a Cramer családnak sikerült egy világszinten fogyasztott Pilseni sört készíteni, mely nap mint nap örömet nyújt fogyasztóinak.

Családi tradíció tovább folytatódik, több mint 10 éve Catharina Cramer vezeti a sörgyárat.
  •   2040 Budaörs,
          Gyár u. 2.,
          BITEP / Teller Ede krt. 111.
  •   +36-23/457-454
  • info@everdrink.hu